Két új gyermekkönyvünkről Németh Tamásné Schédl Tímea írt ajánlót a Reformátusok Lapja 2018. december 9-ei számában. 

Kicsoda Jézus?

Minden ember életében elérkezik az a pillanat, amikor választ szeretne kapni a kérdésre: kicsoda Jézus Krisztus? Ebben nyújt segítséget a gyermekeknek a Kicsoda Jézus? című könyv. A Jézus példázatai című kötetből pedig Isten csodálatos világáról tanulhatnak kicsik és nagyok.

A Kicsoda Jézus? szövege egyszerű, érthető mondatokban fogalmazza meg hatvanhárom színes oldalon a Szentírás igéire, történeteire alapozva, hogy Jézus Krisztus a Biblia legfontosabb személye, aki azért jött a földre, hogy az embereket Istenhez vezesse. Jézus földi életével, gyermek-, illetve felnőttkorával, a korabeli zsidó társadalommal és hagyománnyal megismerkedve, valamint tanulva a szeretetteljes kapcsolatról Istennel és emberekkel, Jézus Krisztusban a leghűségesebb barátra és az élet Urára találhatnak rá gyermekeink.

A könyv szerethető és követhető Jézus-képet közvetít, amelynek fényében nem nehéz a hívásának eleget tenni: „Kövess en­gem!" (Mk 2,14) Az a gyermek, aki már ismeri Jézust, remek összefoglalást kap arról, hogy az ő személyében kit ismerhetünk meg, kiben hiszünk. Aki pedig most kezdi felfedezni, kicsoda Jézus, izgalmas felfedezőúton indulhat el a kiadvány segítségével. Tegyük elérhetővé gyermekeink számára Christina Goodings könyvét, hogy annak mondanivalójával is gazdagodjon gyermekeink, hittanosaink ismerete Jézus Krisztusról.

Jézus példázatai

Igazi gyöngyszemre talál Sophie Piper könyvében az a gyermek, aki szeretné megérteni Jézus példázatait. A Szentírásban az evangéliumok történetei beszélnek arról, hogy Jézus Krisztus az őt körülvevő sokaságot sokszor példázatok, a hétköznapi életből vett történetek segítségével tanította, hogy megértsék, milyen az Isten országa. Jézus rendkívüli szónokként, kiváló beszélgetőpartnerként és a legjobb lelkigondozóként volt jelen azok között, akik közé küldetett. Milyen az Isten országa? „Hasonló a mennyek országa..." – így kezdi Jézus a példázatait, amelyek megtanítanak arra, mi az, ami Istennek fontos, és az ember számára elengedhetetlen. Húsz példázat megismerése által tanulhatnak Isten csodálatos világáról kicsinyek és nagyok: látható és elrejtett dolgokról, hitbeli növekedésről, földi és mennyei kincsekről, gazdagságról és szegénységről, önigazultságról és bűnbánatról, megbékélésről Istennel, megbocsátásról, imádságról, kitartásról, segítőkészségről, engedelmességről. Jézus példázatai segítenek megismerni és megszeretni Istent, engedelmeskedni neki, hogy következő lépésként embertársainkat is tudjuk szeretni. A kötet hozzájárulhat Isten jobb megismeréséhez, és rádöbbentheti gyermekeinket arra, hogy az ő gyermekének lenni jó, Isten nagy családjába tartozni a legnagyobb kiváltság.

Németh Tamásné Schédl Tímea