Hirdetés
MagyarEnglish
Blog
Megjelent a Collegium Doctorum 2016/1. száma Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 02. péntek, 15:31

altMegjelent a Collegium Doctorum – A Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma periodikájának legújabb (2016/1.) száma, amely már kapható a Kálvin Kiadó boltjaiban vagy megrendelhető webáruházunkban.

Ajánlásként egy részlet Hodossy-Takács Előd felelős szerkesztő, a Doktorok Kollégiuma főtitkára köszöntőjéből, valamint ízelítő a tartalomból.

Lectori salutem!

A felelős szerkesztő alapelvét a lap eddig is használt alcíme fejezi ki: Magyar református teológia. Ez a folyóirat lehetőség arra, hogy nyomtatott formában folyamatosan leképezzük a magyar nyelvű református teológiai tudományművelés eredményeit. Ez kapcsolja a folyóiratot a szervezethez, szervezeti és működési szabályzatunk preambulumában mondja ki, hogy „a Magyarországi Református Egyház Doktorainak Kollégiuma a teológiai tudományok magas szintű kutatására és művelésére szervezett közösség". Küldetésünk, célunk kettős: egyfelől a Zsinat munkájának segítése, teológiai háttér biztosítása; másrészt egyházunk egész közössége felé van felelősségünk a teológiai kutatás eredményeinek közvetítésén keresztül.

Címkék:
Bővebben...
 
Indul a Magyar Bibliatársulat IV. (online) bibliaismereti versenye Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 09. péntek, 17:09

altA Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét. A korábbiaktól eltérően azonban ez alkalommal nemcsak középiskolások, hanem főiskolások és egyetemisták is jelentkezhetnek, és újdonság lesz még az is, hogy a fiatalok a regisztrációnál két (közép és haladó) szint közül választhatnak majd.

Jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet 2016. szeptember 25. vasárnap éjfélig. Egyéni versenyzők és (ideálisan legfeljebb 3 fős) csapatok jelentkezését is várjuk.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat, koncertjegyeket és más értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására a tervek szerint 2016. november 27-én, Advent első vasárnapján ökumenikus istentisztelet keretében kerül majd sor Budapesten, a Kálvin téri református templomban. 

Minden jelentkezőt sok szeretettel várnak a Magyar Bibliatársulat munkatársai!

 
Tony Lane: A keresztyén gondokodás rövid története – Újból kapható! Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 02. péntek, 16:12

A keresztyén gondolkodás rövid története
Bolti ár:  2 900 Ft
Internetes ár:
2 465 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!

Az érdeklődők bizonyára örömmel veszik kezükbe Tony Lane, a London School of Theology professzora A keresztyén gondolkodás rövid története – Teológusok és eszméik az apostoli atyáktól napjainkig című könyvét, mely hosszú szünet után jelenhetett meg újra, változatlan tartalommal a Harmat és a Kálvin Kiadó közös gondozásában.

A fülszövegből:

Történelmi ismeretek híján az ember olyan, mint akinek kihagy az emlékezete, és nem értheti meg a jelent – figyelmeztet a szerző, és tanítványainak írt könyvével igyekszik is megóvni olvasóit ettől a veszélytől. Ökumenikus szemléletű, több hagyományt is magában foglaló műve végigkalauzol a keresztyén gondolkodás történetén a kezdetektől napjainkig. Bemutatja az európai kultúra arculatát alapvetően meghatározó teológusokat, dokumentumokat és hitvallásokat, majd kitekintést ad a kortárs keresztyén eszmékre és áramlatokra világszerte.

 

 
Jellem ABC – Kedvcsináló Somogyiné Ficsor Krisztina új könyvéhez Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 01. csütörtök, 14:18

altA Julianna Református Általános Iskola kiadásában megjelent Jellem ABC a Biblia alapján című új gyermekáhítatos könyvről Fekete Zsuzsa beszélgetett a szerzővel. A Parókia Portálon olvasható interjú egy részletével szeretnénk kedvet csinálni a kötet egyéni, gyülekezeti és iskolai olvasásához.

A közelmúltban jelent meg Somogyiné Ficsor Krisztina első könyve, a Jellem ABC a Biblia alapján. A Julianna Református Általános Iskola lelkésze mielőtt könyvéről beszélne, úgy fogalmaz intézményükről, hogy Budapest szívében található egy kicsi, meleg hangulatú, családias református iskola, ahol közös áhítattal kezdik a hétfőt, majd naponta osztályonként tartják a lelki alkalmakat. Az egyik tanévben a keresztyén jellemábécé címmel tartottak sorozatot, amit nemcsak a gyerekek, hanem a szülők és tanárok is izgalommal vártak hétfőről hétfőre. Volt olyan osztály, ahol a tantermeket is feldíszítették a betűkkel és jellemzőkkel. Végül a szülőkben és pedagógusokban egyaránt megfogalmazódott, hogy jó lenne egy kötetben látni az áhítatokat. A könyvet, amelyet a diákok rajzai díszítenek, az iskola adta ki.

Bővebben...
 
Könyvárusítás a Református Doktorok Kollégiuma plenáris ülésén Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 24. szerda, 15:20

altA Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat 2016. augusztus 29-én a Református Doktorok Kollégiuma plenáris ülésén 9.00 és 17.00 óra között egész napos könyvvásárt tart. Helyszín: a Dunamelléki Református Egyházkerület székháza, II. emeleti aula (1092 Budapest, Ráday u. 28.).

Szeretettel várunk mindenkit könyves asztalunknál!

A konferenciára jelentkezési lehetőség és a programról további információk itt  olvashatók.

 
Könyvvásár a Királyhágómelléki Református Presbiteri Szövetség nyári konferenciáján Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 22. hétfő, 15:51

altA Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat 2016. augusztus 26-án és 27-én (pénteken és szombaton) a Királyhágómelléki Református Presbiteri Szövetség 11. konferenciáján kedvezményes könyvvásárt tart.

Szeretettel várunk mindenkit könyves asztalunknál!

További információk itt olvashatók.

 
Isten vonzásában – Beszélgetés Bölcsföldiné Türk Emesével Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 19. péntek, 12:19

altSzabad, őszinte és Isten jelenlétében zajlik – ezek a jó hittanóra ismérvei – mondja Bölcsföldiné Türk Emese, a Baár–Madas Református Gimnázium és Általános Iskola tanára. Vajon mire kíváncsiak a gyerekek a hittanórán? Hogyan lehet érdekessé tenni számukra a hit kérdéseit? – ezekről is faggattuk a hetedikes hittankönyv szerzőjét, Bölcsföldiné Türk Emesét.

Az Isten vonzásában címet kapta a hetedikes hittankönyv. Hogyan lehet erről a témáról írni a hetedikeseknek?

Isten vonzását egy szimbólumon keresztül ragadja meg a tankönyv, ami a nyitott kapu, azaz Isten tárt kapuval várja őket, kinyitja magát előttük. A hetedikesek éppen átmeneti korszakban vannak, számos dologban még gyerekek, de már felveszik a felnőttes dolgokat. Isten vonzásáról elsősorban nem egy könyvön keresztül lesz élményük, hanem személyek által, akikkel kapcsolatban kerülhetnek. Ez a könyv igazán akkor ér valamit, ha nem csupán tankönyv marad, hanem a hitoktató is felmutatja Isten vonzását. A könyv csak egy eszköz ehhez a célhoz.

Több korosztályt is tanít. Mi az, ami a hetedikeseket foglalkoztatja?

Ez ugyanúgy változó lehet, mint a felnőtteknél. Vannak osztályok, ahol rendkívül nyitottak az egész világra, máshol zárkózottabbak. A szerelem, a barátság természetesen foglalkoztatja őket, de ezt még nem osztják meg úgy, mint néhány évvel később, 15-16 éves korban. Ez az időszak még a finom kérdések ideje. Érdekli őket a politika, a vagyon, a gazdagság, hogy mijük van, és hogyan lehetnek jelen a közösségben a státuszszimbólumaikkal, hogy kik is ők valójában. Keresik az identitásukat, éppen ezért az egyház kevésbé foglalkoztatja ebben a korban a gyerekeket, inkább az érdekes számukra, hogyan viszonyuljanak a többiekhez, a más felekezetűekhez. Akik nagyjából ismerik református gyökereiket, összehasonlítják magukat a baptistákkal, katolikusokkal, szabad keresztényekkel.

Bővebben...
 
Ajánló a Theologiai Szemle legújabb, 2016/2-es számához Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 04. csütörtök, 16:02

altJúlius hónapban megjelent a Theologiai Szemle (a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának folyóirata) legújabb, 2016/2-es száma. Ezúttal is a folyóirat hivatalos weboldalát hívjuk segítségül az új lapszám bővebb tartalmi ismertetéséhez.

De előtte kedvcsinálóként álljon itt a részletes tartalomjegyzék:

 
A FŐSZERKESZTŐ JEGYZETE
BÓNA ZOLTÁN: A mélység, és a határhelyzet

SZÓLJ, URAM!
KHALED A. LÁSZLÓ: Pünkösd utáni útravaló: a szeretet hármas szabálya

TANÍTS MINKET, URUNK!
KUSTÁR GYÖRGY: A ki nem mondható margójára A Bultmann-iskola, különösen Ernst Fuchs
szeretetfelfogása

KOVÁCS ÁBRAHÁM : Evolúció, evangelikalizmus és liberális teológia. Henry Drummond „Természeti törvény
a szellemi világban" című könyvének hazai protestáns fogadtatása

KOCSEV MIKLÓS: A hallgatóság mint a felkészülést befolyásoló tényező

SIBA BALÁZS: Az egyházi kultúra és a lelkészszerep

KITEKINTÉS
VÉGH LÁSZLÓ: Az atomerőművek és az emberiség jövője

VICTOR ANDRÁS: Az atomenergia környezeti vonatkozásai

BÉRES TAMÁS: Az atomenergia kockázatetikai perspektívájának alapszempontjai

FAZAKAS SÁNDOR: Az erkölcsi értékítélet kialakításának módszere

ÖKUMENIKUS SZEMLE
ULRICH KÖRTNER: Több felelősséget, kevesebb érzületet (Fordította: Ódor Balázs)

KÖNYVSZEMLE
HELLA FERENC ISTVÁN: Tomka János–Bőgel György: Vezetés egykor és most – A Biblia és a menedzsment;
Megéri jónak lenni? – A Biblia és a menedzsment II.

LÁSZLÓNÉ AGOD ANETT: A szembenállástól a közösségig. Evangélikus–római katolikus közös megemlékezés
a reformációról 2017-ben

A lap mostani és korábbi számai megrendelhetők, teljes vagy részévfolyam előfizethető a webáruházunkban.

 

 
Megjelent a Confessio 2016/2. száma – A szerkesztőség ajánlója Nyomtatás E-mail
2016. július 28. csütörtök, 11:01

altA legújabb szám témája az európai kultúrához való viszony változása a 21. századi ember életében.

„... nemcsak arra hívattunk, hogy Jézussal együtt legyünk ott a sötétségben, hanem arra, hogy Jézus maga általunk legyen jelen a szenvedő világban" – olvasható az idei második szám meditációja Lovas András gazdagréti lelkipásztor tollából.

Az európai kultúra gyökereiről és változásairól Szűcs Ferenc teológiai professzor értekezik, egyebek mellett a szekularizációt, a globalizációt és a jövőt is vizsgálja teológiai szempontból. Karasszon István a kétezer éve adott keresztyén identitásunk és a 21. századi kultúra kapcsolatáról ír...

A továbbiak a reformatus.hu oldalon olvashatók.

Az online folyóirat a http://confessio.reformatus.hu/20162 címen érhető el.

 
A Református Cigánymisszió könyvheti zenés dedikálása Nyomtatás E-mail
2016. június 28. kedd, 14:32
alt2016. június 11-én az Országodba befogadtál című interjúkötet szereplői és alkotói örömzenéltek és dedikáltak a Kálvin Kiadó könyvheti standjánál a Vörösmarty téren. Az eseményről készült fotókat galériánkban tekinthetik meg.
Fotók: Hossala Tamás
 
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 55

Eseménynaptár

Január 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Következő események

Nincs esemény

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  1 200 Ft
Internetes ár:
1 020 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  1 500 Ft
Internetes ár:
900 Ft
Megtakarítás: 40%

Bejelentkezés


Hírlevél feliratkozás

Galéria

  • Beszélgetés a református spiritualitásról_6

Partnereink

Hirdetés