Hirdetés
MagyarEnglish
Blog
Húsvéti köszöntés az olvasóknak Nyomtatás E-mail
2011. április 23. szombat, 20:01

„...Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.” (Jn 20,31)

János evangéliuma ezekkel a szavakkal foglalja össze a feltámadott Jézus megjelenéséről szóló beszámolókat. Az egész Jézus-történetet azért beszéli el az evangélista, hogy világossá tegye: Jézus nem más, mint a Krisztus, Isten „felkentje”, aki beteljesíti Isten tervét; benne, ebben a galileai zsidó vándorprédikátorban maga Isten jelent meg ebben a világban. Ez az elbeszélés, és hozzá hasonlóan a teljes Szentírás, és ha jól végezzük a szolgálatunkat, az egyház igehirdetése szóban, tettben és könyvek útján – hitet kíván ébreszteni, a hit pedig nemcsak annyit jelent, hogy elhisszük, mindez igaz (azt is), hanem ennél is többet. Ahogy a református hitvallás mondja: „szívbeli bizalmat” is (Heidelbergi Káté). Azt, hogy rá is bízzuk magunkat, életünket, hallgatunk is rá, számítunk is rá.

Bővebben...
 
Könyvbemutató sokszemközt Nyomtatás E-mail
2011. április 19. kedd, 19:29

Hatszemközt könyvbemutatóLelkigondozói beszélgetés, segítséget kereső párok, a segítő hitelessége, szakember dilemmái és a Biblia nyomán születő éltető válaszok: ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Szarka Miklós és Komlósi Piroska Mucsi Zsófia vezetésével, amikor bemutattuk Szarka Miklós: Hatszemközt. Égető kérdések, éltető válaszok című könyvét.

„Senki nem tudja, mi történik egy lelkigondozói beszélgetésben. Csak a jelenlevők és az Isten.”

Ezekkel a szavakkal kommentálta nemrég megjelent könyvét Szarka Miklós a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutatón.

A Hatszemközt cím is utal arra, hogy az életkérdésekkel segítőhöz forduló emberek belső problémáikat a legteljesebb titoktartás mellett osztják meg a szakemberrel. Ebben a bizalmi légkörben születnek meg új felismerések, és éltető válaszok az égető kérdésekre. A könyv a titoktartás megszegése nélkül kínál bepillantást a segítséget kereső párok terápiás beszélgetéseibe, a szakember gondolkozásába és dilemmáiba, illetve a Biblia ihletése nyomán megszülető éltető válaszokba.

Bővebben...
 
A Kálvin Kiadó a Könyvfesztiválon Nyomtatás E-mail
2011. április 13. szerda, 19:25

Könyvfesztivál 2010A Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat ezúttal is jelen lesz a Könyvfesztiválon. A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak idén is a Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.) ad otthont, április 14. és 17. között.

A Luther és Harmat Kiadóval, valamint a Szent István Társulattal összefogva, a Jövő Háza 20-as standján leszünk megtalálhatók a könyvfesztivál idején, ahol kedvezményesen lehet megvásárolni a kiadványainkat.

Két könyvbemutatóval készülünk a Könyvfesztivál programsorozatában.

Bővebben...
 
Bemutatkoztunk a Felvidéken Nyomtatás E-mail
2011. április 12. kedd, 23:26

BátorkesziMa a Felvidéken jártunk. Először Bátorkeszin mutatkozhattunk be a református lelkészkollégáknak egy kihelyezett egyházmegyei lelkésztalálkozón, majd a komáromi teológia könyvtárában teológus hallgatóknak és környékbeli lelkészeknek.

Mindkét alkalommal kedvezményes könyvvásárt is tartottunk. Nagy örömmel mentünk, és nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadtak. Jó tudni, hogy összetartozásunk és közös szolgálatunk nemcsak szavakból áll, hanem kézzel fogható valóság.

 
Az önkéntességről a Confessio legújabb (2011/1) számában Nyomtatás E-mail
2011. április 01. péntek, 17:59

Az Európai Unió a 2011-es esztendőt az Önkéntesség Európai Évének nyilvánította. Ezért a Confessio folyóirat (a Magyarországi Református Egyház Kulturális Figyelője) harmincötödik évfolyama első számának központi témaköre: az önkéntesség.

Az írások szerzői és interjúalanyai a témát mindenekelőtt református egyházi szemszögből járják körül. Ugyanakkor színes képet kaphatunk e sokrétű fogalomkör bibliai gyökerein túl annak ökumenikus egyházi és az egyházakon kívüli gyakorlati megvalósulásának történetéről, és jelenlegi nemzetközi tendenciáiról is. Megismerhetjük több hazai és nemzetközi szervezet egész társadalmunk számára fontos tevékenységét, olvashatunk a hitbeli elkötelezettség és a szaktudás kapcsolatáról, egymást kiegészítő funkciójáról, valamint arról is, hogy bár nem elvárható magatartás, hogy mindenki "feláldozza" magát, csodálatosan szép példa lehet mégis – elsősorban a fiatalabb nemzedékek előtt – a 20. század egyik legismertebb magyar önkéntese, a mártírhalált halt Molnár Mária misszionárius-diakonissza élete arra, hogy mit is jelentett, és mit jelent(het) itt és most Isten és felebarátunk önként vállalt szolgálata, s miért volna fontos, hogy minél többen bekapcsolódjanak ilyen módon a segítő munkába.

Bővebben...
 
Fekete Ágnes beszélgetett a rádióban Gál Judit kórházlelkésszel Nyomtatás E-mail
2011. április 01. péntek, 17:58

„A leírt szónak különösen nagy ereje van. Az nem száll el, ahogy a mondás is tartja. Most egy könyvecskéről lesz szó, amit éppen azért ajánlanak betegek számára, mert biztonságot, erőt adó, megmaradó szavak vannak benne. Gál Judit debreceni kórházlelkész beszél a Kálvin Kiadónál nemrég megjelent könyvekről.”

A 2011. március 30-ai Református Félóra beszélgetése itt olvasható.

 
Újdonság – Szarka Miklós: Hatszemközt Nyomtatás E-mail
2011. március 26. szombat, 17:53

A szerző lelkigondozóként számtalan egyéni és családi problémában állt már emberek mellé. Ebben a kötetben pasztorális tapasztalatainak egy részét osztja meg az olvasókkal. A gyermekvárás, az egyszülős család, az életfontosságú döntések meghozatala mellett még számos nehéz helyzetről olvashatunk a könyvben. Minden eset összefonódik egy bibliai igével és annak magyarázatával, amely megoldást mutat a nehéz élethelyzetekben. A könyvet ajánljuk segítő szakembereknek és azoknak is, akik maguk küszködnek lelki, életvezetési kérdésekkel.

„…az olvasó ebben a kötetben azokkal a kifényesedő pillanatokkal találkozik, amikor az összekuszálódott, gubancos életszövetek rengetegében résnyire kinyílik az ajtó, amelyen fény szüremkedik be. Olyan ez, mint amikor Isten nyit egy ajtót a vastag falon át – mondja a szerző. Kegyelmi pillanatok ezek, amelyek gyöngyök a lelkigondozó praxisában. A Hatszemközt című kötet egy egész gyöngysorral ajándékozza meg az olvasót abból a gazdag pasztorációs tapasztalatból, ami Szarka Miklós több évtizedes munkássága alatt felgyülemlett.”  (Részlet Fekete Károly ajánlójából)

 
Kálvin Téka, 2011 tavasz / húsvét Nyomtatás E-mail
2011. március 16. szerda, 13:09

Hírlevelünk húsvétra készülő, tavaszi száma.

Bővebben...
 
A patak éneke. Petrőczi Éva válogatott és új versei Nyomtatás E-mail
2011. március 10. csütörtök, 12:49

A patak éneke
A patak éneke
Régi és új versek
Bolti ár:  1 100 Ft
Internetes ár:
935 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!
Petrőczi Éva: A patak éneke. Válogatott és új versek

Petrőczi Éva új kötete átfogó válogatást ad korábban megjelent verseiből éppúgy, mint A hetedik angyal kiadása óta született újakból, négy ciklusban: A patak éneke; Vallomás, eperrel; A Kálvin téri…; Beszélő. A címadó vers a 42. zsoltár „szép híves patak”-ját szólaltatja meg.

Ezek a versek „tetőablakok”, amelyeken nemcsak kitekintünk magunkból magunkra, hétköznapjainkból hétköznapjainkra, hanem közben „kényszerülünk” felfelé tekinteni. E verseskötet „tetőablak”, „kilátás a Mindenségre”… Petrőczi Éva verseit olvasva még akkor is adatott számomra ez az ihlet, amikor igen „evilági” hangulatban, elcsigázottan kezdtem olvasni a sorokat, és mire letettem, mássá lettem, közben „valami több” történt, ami, hiszem, versolvasás közben is a Szentlélek megújító munkája, istenközelség, istentapasztalat. (Részlet Steinbach József püspök ajánlójából)

A fedéltervet a 12. századi római San Clemente bazilika apszismozaikja részletének felhasználásával Békési Sándor készítette.

 
Revíziós próbakiadások: A Bírák és Ruth könyve, valamint Márk evangéliuma Nyomtatás E-mail
2011. március 09. szerda, 13:02

A Magyar Bibliatársulat szöveggondozói újabb könyvek próbakiadását tette közzé: az Ószövetségből A bírák könyvének és Ruth könyvének, az Újszövetségből pedig Márk evangéliumának szövegét.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 Következő > Utolsó >>

57. oldal / 58

Eseménynaptár

December 2018
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Következő események

Nincs esemény

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  900 Ft
Internetes ár:
765 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  720 Ft
Internetes ár:
360 Ft
Megtakarítás: 50%

Bejelentkezés


Hírlevél feliratkozás

Galéria

  • BNK_9

Partnereink

Hirdetés