Hirdetés
MagyarEnglish
Blog
Revíziós próbakiadás: Sámuel második könyve Nyomtatás E-mail
2011. május 21. szombat, 20:27

A Magyar Bibliatársulat szöveggondozói újabb ószövetségi könyv próbakiadását tették közzé: Sámuel második könyvének szövegét.

Bővebben...
 
Kálvin Téka, 2011 pünkösd / nyár Nyomtatás E-mail
2011. május 20. péntek, 20:26

Hírlevelünk pünkösdre készülő, nyári száma blogunkon is olvasható.

Bővebben...
 
Revíziós próbakiadás: Sámuel első könyve Nyomtatás E-mail
2011. május 10. kedd, 20:22

A Magyar Bibliatársulat szöveggondozói újabb ószövetségi könyv próbakiadását tették közzé: Sámuel első könyvének szövegét.

Bővebben...
 
Ihletett versek, ihletett imádságok Nyomtatás E-mail
2011. május 02. hétfő, 20:12

Hajdú, Steinbach, Petrőczi, TarjánA Reformátusok Lapja május 1-jei számában megjelent írás a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál másik kálvinos könyvbemutatójáról.

Idén is jelen volt a Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat a budapesti könyvfesztiválon. Az április 14–17. között megrendezett tizennyolcadik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon több könyvbemutatót is szervezett a Kálvin Kiadó. A vers és imádság című bemutatón Petrőczi Éva A patak éneke és Hajdú Zoltán Levente Előtted, Uram… című könyveit ismerhette meg az érdeklődő közönség.

A könyvbemutatót Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatója moderálta. Gondolatébresztő nyitóbeszédében kiemelte: a Szentírásban a költészet és az imádság szorosan összekapcsolódnak. A születésnapos Petrőczi Éva tanárnő, poéta könyvét Tarján Tamás egyetemi tanár, irodalomkritikus méltatta. Petrőczi Éva verseiről azt mondta, iniciáléversek, amiknek egy igazán meghatározó jelük van, amely „rengeteg apróságot, gondolat-girlandot és eleven lüktetést foglal magában”. Hozzátette: Petrőczi Éva versei buborékszerűek, az állandó pattogás, kerekdedség, gömbszerűség és pezsgő szöveg jellemzi azokat. „Őt sosem befolyásolja a rímkényszer, a versei kicsit önmagukat írják” – mondta Tarján Tamás, aki kiemelte azt Petrőczi Éváról, hogy igehirdető, a nemes gondolatok hirdetője.

Bővebben...
 
Házasságkönyv Nyomtatás E-mail
2011. április 28. csütörtök, 20:06

Házasságkönyv
Házasságkönyv
Ajándékkönyv házasságkötésre az eskü szövegével
Bolti ár:  2 500 Ft
Internetes ár:
2 125 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!
Mucsi Zsófia (szerk.)
Házasságkönyv
(Nagy Viktor Oszkár fotóival)

A templomi esküvőn elmondott fogadalom szép és komoly szavai nemcsak az ünnep fényét emelik, hanem egy életen át elkísérhetik a házaspárokat. Új könyvünkben a református házassági eskü minden sorához kapcsolódóan egy-egy bibliai idézet és rövid, személyes vallomás segít bepillantani abba, hogyan fonódik össze két ember közös élete Isten ígéreteivel.

Olvasásra és megbeszélésre ajánljuk házasságkötésre készülőknek, valamint házaspároknak, akik szívesen tekintenek vissza az együtt megtett útra és készülnek a folytatásra.

Címkék:
 
Húsvéti köszöntés az olvasóknak Nyomtatás E-mail
2011. április 23. szombat, 20:01

„...Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.” (Jn 20,31)

János evangéliuma ezekkel a szavakkal foglalja össze a feltámadott Jézus megjelenéséről szóló beszámolókat. Az egész Jézus-történetet azért beszéli el az evangélista, hogy világossá tegye: Jézus nem más, mint a Krisztus, Isten „felkentje”, aki beteljesíti Isten tervét; benne, ebben a galileai zsidó vándorprédikátorban maga Isten jelent meg ebben a világban. Ez az elbeszélés, és hozzá hasonlóan a teljes Szentírás, és ha jól végezzük a szolgálatunkat, az egyház igehirdetése szóban, tettben és könyvek útján – hitet kíván ébreszteni, a hit pedig nemcsak annyit jelent, hogy elhisszük, mindez igaz (azt is), hanem ennél is többet. Ahogy a református hitvallás mondja: „szívbeli bizalmat” is (Heidelbergi Káté). Azt, hogy rá is bízzuk magunkat, életünket, hallgatunk is rá, számítunk is rá.

Bővebben...
 
Könyvbemutató sokszemközt Nyomtatás E-mail
2011. április 19. kedd, 19:29

Hatszemközt könyvbemutatóLelkigondozói beszélgetés, segítséget kereső párok, a segítő hitelessége, szakember dilemmái és a Biblia nyomán születő éltető válaszok: ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Szarka Miklós és Komlósi Piroska Mucsi Zsófia vezetésével, amikor bemutattuk Szarka Miklós: Hatszemközt. Égető kérdések, éltető válaszok című könyvét.

„Senki nem tudja, mi történik egy lelkigondozói beszélgetésben. Csak a jelenlevők és az Isten.”

Ezekkel a szavakkal kommentálta nemrég megjelent könyvét Szarka Miklós a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutatón.

A Hatszemközt cím is utal arra, hogy az életkérdésekkel segítőhöz forduló emberek belső problémáikat a legteljesebb titoktartás mellett osztják meg a szakemberrel. Ebben a bizalmi légkörben születnek meg új felismerések, és éltető válaszok az égető kérdésekre. A könyv a titoktartás megszegése nélkül kínál bepillantást a segítséget kereső párok terápiás beszélgetéseibe, a szakember gondolkozásába és dilemmáiba, illetve a Biblia ihletése nyomán megszülető éltető válaszokba.

Bővebben...
 
A Kálvin Kiadó a Könyvfesztiválon Nyomtatás E-mail
2011. április 13. szerda, 19:25

Könyvfesztivál 2010A Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat ezúttal is jelen lesz a Könyvfesztiválon. A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak idén is a Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.) ad otthont, április 14. és 17. között.

A Luther és Harmat Kiadóval, valamint a Szent István Társulattal összefogva, a Jövő Háza 20-as standján leszünk megtalálhatók a könyvfesztivál idején, ahol kedvezményesen lehet megvásárolni a kiadványainkat.

Két könyvbemutatóval készülünk a Könyvfesztivál programsorozatában.

Bővebben...
 
Bemutatkoztunk a Felvidéken Nyomtatás E-mail
2011. április 12. kedd, 23:26

BátorkesziMa a Felvidéken jártunk. Először Bátorkeszin mutatkozhattunk be a református lelkészkollégáknak egy kihelyezett egyházmegyei lelkésztalálkozón, majd a komáromi teológia könyvtárában teológus hallgatóknak és környékbeli lelkészeknek.

Mindkét alkalommal kedvezményes könyvvásárt is tartottunk. Nagy örömmel mentünk, és nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadtak. Jó tudni, hogy összetartozásunk és közös szolgálatunk nemcsak szavakból áll, hanem kézzel fogható valóság.

 
Az önkéntességről a Confessio legújabb (2011/1) számában Nyomtatás E-mail
2011. április 01. péntek, 17:59

Az Európai Unió a 2011-es esztendőt az Önkéntesség Európai Évének nyilvánította. Ezért a Confessio folyóirat (a Magyarországi Református Egyház Kulturális Figyelője) harmincötödik évfolyama első számának központi témaköre: az önkéntesség.

Az írások szerzői és interjúalanyai a témát mindenekelőtt református egyházi szemszögből járják körül. Ugyanakkor színes képet kaphatunk e sokrétű fogalomkör bibliai gyökerein túl annak ökumenikus egyházi és az egyházakon kívüli gyakorlati megvalósulásának történetéről, és jelenlegi nemzetközi tendenciáiról is. Megismerhetjük több hazai és nemzetközi szervezet egész társadalmunk számára fontos tevékenységét, olvashatunk a hitbeli elkötelezettség és a szaktudás kapcsolatáról, egymást kiegészítő funkciójáról, valamint arról is, hogy bár nem elvárható magatartás, hogy mindenki "feláldozza" magát, csodálatosan szép példa lehet mégis – elsősorban a fiatalabb nemzedékek előtt – a 20. század egyik legismertebb magyar önkéntese, a mártírhalált halt Molnár Mária misszionárius-diakonissza élete arra, hogy mit is jelentett, és mit jelent(het) itt és most Isten és felebarátunk önként vállalt szolgálata, s miért volna fontos, hogy minél többen bekapcsolódjanak ilyen módon a segítő munkába.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 Következő > Utolsó >>

55. oldal / 57

Eseménynaptár

Oktober 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Következő események

nov. 16 @ 09:00 - 19:00
XVIII. Győri Könyvszalon
nov. 17 @ 09:00 - 19:00
XVIII. Győri Könyvszalon
nov. 18 @ 09:00 - 19:00
XVIII. Győri Könyvszalon

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  350 Ft
Internetes ár:
298 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  350 Ft
Internetes ár:
200 Ft
Megtakarítás: 43%

Bejelentkezés


Hírlevél feliratkozás

Galéria

  • Iratmisszió Rákospalotán_3

Partnereink

Hirdetés