Hirdetés
MagyarEnglish
Hová ment nagypapa?

Hová ment nagypapa?
Bolti ár:  1 600 Ft
Internetes ár:
1 360 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!

Egyre nehezebben mutatjuk ki a veszteséggel, elmúlással járó érzelmeinket. A korábbi hagyományos gyász- és búcsúrítusok, amelyek ezen érzelmek feldolgozását segítették, kikoptak a gyakorlatból. Ez azt jelenti, hogy a mai gyermekeknek a szélsőséges érzelmi megterheléssel külső, rituális segítség nélkül, önerőből kell boldogulniuk. Sokszor a felnőttektől sem kaphatnak segítséget, mert ők maguk is érintettek érzelmileg, illetve ők sem tudnak gyászolni.
„Gyászukat örömre fordítom..." (Jer 31,13) Lehetséges ez? Begyógyulhatnak a gyász ejtette sebek? Lehet újra vigadni a veszteség után? Ki tud segíteni a veszteséggel szembesülő gyermeknek? Mindazok a rokonok, ismerősök, szomszédok, hitoktatók, lelkipásztorok, akiket Isten érzékennyé tett egy-egy küszködő gyermek sorsa iránt, akik meglátják a felszín mosolya, játéka mögött a kérdéseket, akik valahonnan tudomást szereznek egy család nehézségeiről, és tudják, hogy Isten a látás mellé felelősséget is adott.

Az elmúlás, a változás az élet körforgásának természetes velejárója: előbb-utóbb a legkisebbek is találkoznak az élet végességével, amikor elpusztult állatot látnak, búcsúzniuk kell házi kedvencüktől vagy valamelyik családtagjuktól. Ez elkerülhetetlen. A gyermeknek elsődlegesen nem az elmúlás témája nehéz, hanem az azt körüllengő bizonytalanság. Nem az lenne inkább a segítség, ha felkészítenénk ezekre az eseményekre, ha közösen keresnénk a választ a halállal kapcsolatos kérdésekre?
Catherine House és Honor Ayres Hová ment nagypapa? című könyve ebben a közös útkeresésben nyújt rendkívüli segítséget egy kislány és a nagymamája közti párbeszéden keresztül. Nem mond sem többet, sem kevesebbet annál, mint amire egy gyermeknek szüksége van ahhoz, hogy megnyugvást találjon az élet Uránál, Istennél. Nincsenek tabuk: a beszélgetésben nevén nevezik a gyászt, a nagypapa elvesztésével járó szomorúságot és a hiányérzetet, felmutatva az élet és a vigasztalás Istenére, aki igenis képes a gyászunkat örömre fordítani.
A kiadvány egyszerű nyelvezete, kedves grafikája egyaránt arra bátorít, hogy merjük elővenni óvodai vagy iskolai csoportban, családban, hogy minél több felnőtt és gyermek átélje általa Isten gyógyító csodáját.

Kovácsné Gombos Tímea

A cikk megjelent a Reformátusok Lapja 2018. október 28-diki számában.

Címkék:
 

Hozzászólás

Név:
Hozzászólás:

Kosár

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Szűrés szerzőreBejelentkezés


Fizessen bankkártyával

Internetes vásárlását bankkártyával is fizetheti!

A bankkártyás fizetésről, és a webáruház használatáról bővebb információt a "Használati feltételek" menüpontban talál.

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  2 000 Ft
Internetes ár:
1 700 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  950 Ft
Internetes ár:
380 Ft
Megtakarítás: 60%

Hírlevél feliratkozás

Kosár ajánlása

A kosár üres

Eseménynaptár

December 2018
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Partnereink

Hirdetés