Hirdetés
MagyarEnglish
Emlékezni öröm és kötelesség

Protestáns hősök 3. (Press-Pannonica)
Bolti ár:  2 980 Ft
Internetes ár:
2 533 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!

Elkészült a Protestáns hősök portrégyűjtemény harmadik kötete. Az újabb ötven protestáns lelkész, tudós és művész életútját ismertető könyvet október 18-án, csütörtökön mutatták be az Evangélikus Országos Múzeumban Budapesten.

A most megjelent kiadvánnyal további életutakkal bővült az elmúlt fél évezred magyar történelmének protestáns hőseit felvonultató arcképcsarnok. Faggyas Sándor újságíró, a Protestáns Újságírók Szövetségének alelnöke, a kötet szerkesztője a könyvbemutatón elmondta: a sorozat első darabja, amelynek megjelenésekor még nem tudták, hogy lesz-e folytatás, a reformáció ötszázadik évfordulójára készült. Egy könyv azonban kevésnek bizonyult arra, hogy bemutassa azt a számos lelkészt, tudóst, zenészt, politikust, írót és képzőművészt, akik hűséggel szolgálták az évszázadok alatt protestáns közösségüket és hazájukat, így, a Reformáció Emlékbizottság támogatásával, mára már háromkötetessé bővült a portrésorozat.

 A kiadványt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Hafenscher Károly evangélikus lelkész, egyetemi tanár, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa mutatta be. Hafenscher Károly elmondta: konferenciákkal, kiállításokkal, koncertekkel és lelki alkalmakkal is emlékeztek a reformációra a jubileumi évben, az emlékezés legméltóbb médiuma mégis a könyv, hiszen Gutenberg találmánya adott szárnyakat a reformáció üzenetének. Amint azt Faggyas Sándor a kötet előszavában is kiemeli: „Emlékezni elődeinkre öröm – és kötelesség. (...) Szándékunk szerint a könyv több mint száraz adatközlő lexikon – sokszínű élményt kínáló kézikönyv, amely minden érdeklődő, s különösen a magyar irodalmat és történelmet tanítók és tanulók számára hiánypótló művelődéstörténeti olvasókönyvként, szöveggyűjteményként is jól használható."
A harminckilenc szerző között számos református alkotó is közreműködött a könyvek megszületésében, így mára már százötven protestáns hős életútját ismerhetik meg az olvasók a három kötetből. A most megjelent kiadvány mások mellett Török Pál egykori püspök, a reformátusok „szociális apostola", Soos Géza, az 1943-as szárszói konferencia egyik szervezője, a magyar nemzeti ellenállás kiemelkedő alakja, Gulyás Lajos 1956-ban kivégzett református lelkész és Fodor András Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, könyvtáros életét és munkásságát is bemutatja.

Jezsoviczki Noémi

A cikk nyomtatásban a Reformátusok Lapja 2018. november 3-diki számában olvasható.

Webáruházunkban a sorozat előző két kötete megrendehető:
Faggyas Sándor (szerk.): Protestáns hősök 1. (Press-Pannonica)
Faggyas Sándor (szerk.): Protestáns hősök 2. (Press-Pannonica)

Címkék:
 

Hozzászólás

Név:
Hozzászólás:

Kosár

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Szűrés szerzőreBejelentkezés


Fizessen bankkártyával

Internetes vásárlását bankkártyával is fizetheti!

A bankkártyás fizetésről, és a webáruház használatáról bővebb információt a "Használati feltételek" menüpontban talál.

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  16 000 Ft
Internetes ár:
13 600 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  1 200 Ft
Internetes ár:
480 Ft
Megtakarítás: 60%

Hírlevél feliratkozás

Kosár ajánlása

A kosár üres

Eseménynaptár

November 2018
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Partnereink

Hirdetés