Hirdetés
MagyarEnglish
Új Kálvin-kommentárral folytatódik a Református Egyházi Könyvtár sorozat

János evangéliuma magyarázata I-II.
Bolti ár:  4 000 Ft
Internetes ár:
3 400 Ft
Megtakarítás: 15%
Kosárba!
Új kötetekkel folytatódik a Református Egyházi Könyvtár új folyamának sorozata. Kálvin újszövetségi kommentárjai közül János evangéliumának magyarázata első ízben olvasható magyarul.

Kálvin a kommentár bevezetőjében megjegyzi, hogy „ez az evangélium kulcs, amely kaput nyit a többiek megértéséhez”. „A kommentár jelentőségét mutatja, hogy a 19. századi nagy gyűjteményes kiadásig (Opera Calvini) tizenegyszer jelent meg latinul, és kilencszer franciául.” Ez jelzi, hogy „mindmáig kulcsfontosságú egzegetikai munkát tartunk a kezünkben. Immár magyarul is, Vekerdi József fordításban.” „…a viszonylag rövid idő alatt megírt kommentárt semmiképpen sem tekinthetjük elhamarkodottnak. Ellenkezőleg. Kálvin már strasbourgi tartózkodása alatt (1539–1541) magyarázta nyilvános óráin a János evangéliumát, s nyilván már akkor számos kommentárt megismert.”

Érdeklődésével nem volt egyedül, hiszen „a reformáció első két nemzedéke ugyanolyan kitüntető figyelemmel fordult János evangéliuma felé, mint a páli iratokhoz. Kálvinnak szinte valamennyi jelentős kortársa (protestáns és római katolikus) behatóan foglalkozott János evangéliumával.” A bibliai könyv jelentősége többek között abban is rejlett, hogy a Szentháromság-tan körül fellángoló vitákban folyamatosan hivatkoztak rá a felek. Kálvin kommentárjának módszerével és stílusával új korszakot nyitott. „…őt első renden a bibliai szöveg tényleges jelentése (sensus litteralis) érdekelte. Ugyanakkor újfajta stílust is igyekezett meghonosítani, főleg a prédikálásban és a bibliai szövegek magyarázásában. A tömör érthetőség (perspicua brevitas) gyakorlatában messze felülmúlta kortársait… S hogy milyen mértékben sikerült a középkori egzegézis korlátai közül kitörnie, azt eredeti megoldásai, s máig érvényes megjegyzései bizonyítják.” (Bogárdi Szabó István bevezetője alapján)

Lapozzon bele a kommentárokba!

A köteteket a református gyülekezetek az előző évhez hasonló módon kapják meg, az egyházkerületekkel, egyházmegyékkel való egyeztetés alapján.

Kálvin János
János evangéliuma magyarázata I-II.
Református Egyházi Könyvtár – Új folyam 4.
Fordította: Vekerdi József
ISBN 978 963 558 187 0; B/5; 312+288 oldal; műbőr kötés; 4000 Ft

Kategóriák: Bibliai segédkönyv,kommentár, szakkönyv, biblikus szakkönyv, dogmatika

Címkék:
 
Hozzászólások (2)
22011. december 13. kedd, 21:40
Galsi Árpád
Esetenként jelennek meg olyan kiadványaink, amelyek ingyen hozzáférhetők (az utóbbi időben pl. a Biblia évére megjelent Ötlettár vagy a Reformátusok a kegyelem trónusánál című munkaanyag).
Jelenleg ingyenesen hozzáférhető a hírlevelünk (Kálvin Téka - ha csatlakozik Baráti Körünkhöz, szívesen postázzuk) és (hamarosan) letölthető e-könyveink (elsőként az új fordítású Biblia). Terveink között szerepel az általunk kiadott folyóiratok korábbi számainak ingyenes közzététele is a honlapon.
12011. december 12. hétfő, 23:46
Sok szeretettel és tisztelettel köszöntöm önöket! Kérdésem a következő : Díjmentesen melyik folyóiratukhoz vagy könyvkiadványukhoz lehet hozzájutni? Magvető munkájukra a jó Isten áldását kívánja: Gyuri 2011.12.12.

Hozzászólás

Név:
Hozzászólás:

Kosár

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Szűrés szerzőreBejelentkezés


Fizessen bankkártyával

Internetes vásárlását bankkártyával is fizetheti!

A bankkártyás fizetésről, és a webáruház használatáról bővebb információt a "Használati feltételek" menüpontban talál.

Kiemelt ajánlatunk

Bolti ár:  1 100 Ft
Internetes ár:
935 Ft
Megtakarítás: 15%Akciós ajánlat

Bolti ár:  350 Ft
Internetes ár:
200 Ft
Megtakarítás: 43%

Hírlevél feliratkozás

Kosár ajánlása

A kosár üres

Eseménynaptár

Oktober 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Partnereink

Hirdetés